Henkilökohtainen avustaja - elintärkeä työ!

JAG on empaattinen työnantaja, jonka toiminnassa ihminen on keskiössä. 
Siksi toimintamme tavoitteena ei ole taloudellinen voitto – päätavoitteemme on sen sijaan tarjota laatua, turvallisuutta ja joustavuutta sekä jäsenillemme että työntekijöillemme.

Avustajamme kuvailevat usein JAGia tuttavalliseksi, helposti lähestyttäväksi ja turvalliseksi, ja moni arvostaa monikielisyyttä. "JAGilla on rento ja ihmisläheinen lähestymistapa", kuten eräs avustajamme totesi viimeisimmässä henkilöstökyselyssämme.

Lainaus: Kun kemiat kohtaa, homma toimii!

Mitä työ pitää sisällään?

Henkilökohtaisena avustajana olet inhimillinen apuväline.
Se tarkoittaa, että sinun avullasi avustettava – JAGin jäsen – voi tehdä asioita, jotka hän ilman toimintarajoitteitaan tekisi itsenäisesti.

Työnkuva perustuu täysin jäsenen yksittäisiin tarpeisiin ja toiveisiin. 
Yksiselitteistä työnkuvaa on siis mahdotonta laatia, mutta työhön voi usein kuulua avustamista esimerkiksi kotiaskareissa, harjoitteluissa tai terapioissa, vapaa-ajan toiminnassa tai ystävä- ja perhesuhteiden ylläpitämisessä.

Saat tarvitsemasi perehdytyksen.
Me JAGilla annamme sinulle kaiken tarvitsemasi tiedon työsuhteesta, kuten työsopimuksesta, työsuhde-eduista, tuntiraportoinnista, vakuutuksista jne. Käytännön työhön sinut perehdytetään aina kyseisen jäsenen luona asiantuntijan toimesta – yleensä jäsen itse tai jäsenen läheinen.

 

Kuinka homma toimii?

Sähköisen hakemuksen jättäminen käy näppärästi minkä tahansa ilmoituksemme kautta.
Täytä perustietosi hakulomakkeeseen ja lisää ansioluettelosi tai kirjoita muutama vapaamuotoinen rivi itsestäsi.

Kun olemme saaneet hakemuksesi, joku meidän osaavista neuvojistamme ottaa sinuun yhteyttä.
Keskustelemme yhdessä toiveistasi ja mahdollisuuksistasi. Jokainen avustaja palkataan tietyn jäsenen avustajaksi, ja neuvojamme tekevät kaikkensa löytämään juuri sinulle parhaan paikan!

Yhdistämme sinut potentiaaliseen jäseneen.
Kun neuvojamme on löytänyt jäsenen, jonka kanssa hän uskoo että voisit sopia hyvin yhteen, hän ottaa yhteyttä jäseneen ja kertoo sinusta ja hakemuksestasi. Jos jäsen pitää sinua sopivana, järjestetään tapaaminen, jotta voitte tutustua toisiinne.

Loppujen lopuksi jäsen on se joka päättää, kuka häntä avustaa, mutta JAG toimii työnantajana ja hoitaa kaikki työsuhteeseen liittyvät asiat. Jos tapaaminen sujuu molempien mielestä hyvin, voit yleensä aloittaa työskentelyn hetimiten!

 

Työsuhteesta

Työsopimukset ovat yleensä toistaiseksi voimassa.
Useimmat JAGin avustajat työskentelevät osa-aikaisesti ja ovat siksi tuntityöntekijöitä, mutta on myös mahdollista työskennellä täyspäiväisesti avustajana. Yksittäisen jäsenen tarpeet ohjaavat työnmäärää, ja avustuksen varsinaista tuntimäärää määritetään hyvinvointialueen toimesta.

Noudatamme yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta.

Työehtosopimuksen vähimmäistuntipalkka on tällä hetkellä (2024) 12,06 €/t tai 12,15 €/t (pääkaupunkiseutu). Perustuntipalkan lisäksi maksetaan ilta-, lauantai-, sunnuntai- ja yölisää sekä mahdollisia kokemuslisiä.

Henkilökohtaisen avustajan työ ei yleensä edellytä erityistä koulutusta tai kokemusta.
Henkilökohtainen apu ei ole hoitoa tai hoivaa, eikä täten yleensä vaadi hoitoalan koulutusta. Avoimella ja lämpimällä asenteella sekä pragmaattisella otteella pääsee jo pitkälle! Jokainen rekrytointi lähtee avustettavan yksittäisistä tarpeista ja toiveista.

Joissakin tapauksissa olemme lain mukaan velvollisia pyytämään rikosrekisteriotetta ennen työsuhteen alkamista, erityisesti niiltä, jotka työskentelevät alaikäisten tai vanhusten kanssa.

JAG tarjoaa kaikille työntekijöilleen lakisääteistä ennakoivaa työterveyshuoltoa.
Ne avustajat, joiden työnkuva arvioidaan olevan vaativampi, voivat tämän lisäksi saada ns. laajaa työterveyshuoltoa. JAGilla on myös sairauskuluvakuutus Pohjolassa, joka kattaa kaikki laajaan työterveyshuoltoon oikeutetut työntekijät. 

Yhdeydenpito ja tuntiraportointi sujuvat helposti ajanmukaisilla työkaluilla.
JAGin toimistohenkilökunta saa usein kehua siitä, että ovat helposti tavoitettavissa, auttavaisia ja ystävällisiä. Saat meihin helposti yhteyttä esimerkiksi puhelimitse, sähköpostitse, WhatsAppilla tai yhteydenottolomakkeellamme – ja olet tietenkin aina tervetullut käymään toimistollamme!

Työskennellessäsi raportoit työaikasi helposti verkkopohjaisten työkalujen avulla vaikka puhelimella, ja saat myös palkkalaskelmasi suoraan verkkopankkiin tai maksuttoman mobiilisovelluksen kautta.

 

Haluatko tietää enemmän?

Jos haluat tietää enemmän siitä, miten toimimme ja mitä voit odottaa avustajan työltä, voit tutustua digitaaliseen perehdytysluentoomme "Sinun roolisi avustuksessa".

Älä epäröi ottaa yhteyttä! Lähetä meille sähköpostia tai soita mukaville neuvojillemme, niin keskustelemme lisää siitä, mitä mahdollisuuksia voisimme tarjota juuri sinulle!